Frosne fiskepinner var et ikke ukjent skue på middagstallerkenen i hverdagen når jeg vokste opp, og noe jeg spiste med stor iver. Jeg er ikke like begeistret for de ferdiglagde variantene i dag, men kombinasjonen saftig, smaksrik fisk med sprø skorpe er virkelig ikke feil. Få fisk egner seg like bra til fiskepinner som skrei i februar. Legg til en remulade med masse go’saker og man ender opp med en knalldigg, og pent oppgradert hverdagsmiddag.

fiskepinner02

 

”INGREDIENSER”

SLIK GJØR DU DET

- Del opp fisken i mindre “pinner” og dryss over litt salt på begge sider. Dekk en tallerken med hvetemel, pisk sammen et par egg i en skål og dekke en tallerken med en blanding av griljermel og sesamfrø.

- Vend fisken i hvetemelet først, så dypper du det i eggene før du til slutt vender den i griljermel og sesamfrø. Repeter på alle fiskepinnene.

- Jeg stekte mine fiskepinner i en blanding av smør og solsikkeolje og de ble ferdige etter 3-4 minutter på hver side. Pass på å ikke ha for høy varme, du ønsker kun en lett bruning og en fortsatt saftig fisk.

fiskepinner03

 

- Visp sammen noen desiliter med hjemmelaget majones. En spiseskje sennep piskes sammen med en romtemperert eggeplomme. Pisk så inn solsikkeolje til ønsket mengde er oppnåd. Smak til med sitronsaft.

- Finhakk sjalottløk, kapers, sylteagurk og bladpersille. Bland dette inn i majonesen. Smak til med salt og pepper om nødvendig. Kapers er ganske salt så det er ikke sikkert du trenger mer salt.

fiskepinner04

 

- Fisken og remuladen ble servert sammen med kokte poteter og en grønn salat med rødløk, fennikel og en vinaigrette. En deilig fiskerett som garantert vil falle i smak hos både voksne og smårollinger.

fiskepinner05

 

Print Friendly