Min frue, meg selv og et vennepar var på tur til Piemonte i november i fjor. Det var en fantastisk uke som inneholdt sykt mye god mat og vin, og til og med en forlovelse for undertegnede. Et av stedene vi besøkte på vår reise var Tenuta Il Sogno, denne lille vingården som ble tatt over av to spreke nordmenn så langt tilbake som i 2002. Snakk om å leve ut drømmen. De fant hverandre gjennom god mat og god vin, det ble romantikk, det ble følelser, det ble kjærlighet. De fikk en ide, en svært ambisiøs en sådan, og de lot det ikke være med tanken. Ideen ble gjennomført, og drømmen ble fulgt. Og selv om både virkeligheten og hverdagen også ble med på flyttelasset så angrer de ikke et sekund den dag i dag.

tenuta02

 

Paret det er snakk om er Frode Refstad fra Oslo, og Eli Anne Langen fra Røros. La oss gi de en stående applaus. Tenuta Il Sogno har en årlig produksjon på rundt 12.000 flasker. Vinene vinfiseres tradisjonelt, med lang skallmaserasjon uten temperaturkontroll. Vinene spontangjæres uten tilsetningsstoffer. Produksjonen foregår som seg hør og bør i den gamle garasjen. Tankegangen deres er både økologisk og biodynamisk, og Frode går ikke engang på do dersom det ikke er fullmåne. Når vi var på besøk så fikk vi gleden av å smake på tre av deres (fire totalt) fantastiske viner, og alle er tilgjengelige i bestillingsutvalget til vinmonopolet. Vinene er nemlig langtfra interessante kun fordi de er laget av nordmenn, de er interessante fordi vinene er av svært høy kvalitet, og står godt balansert på egne ben helt uavhengig av hvem som har laget de.

tenuta03

 

 

”TENUTA

”TENUTA

”TENUTA

tenuta04

 

Print Friendly