Aspargessuppe er jo en enkel klassiker. Er vel knapt en råvare som skriker vår mer enn aspargesen, selv om det er den hvite som virkelig får kokker til å gå bananas så skal man ikke kimse av den som har stått i sola heller. Her skulle jeg bruke toppene til noe annet så da passet det perfekt å lage suppe av resten.

Det er kanskje noe av det aller enkleste man kan lage, og den passer perfekt for de litt kalde og grå vår/sommerdagene. Jeg liker å servere det nesten som en smaks-shot i en middag med flere retter.

”INGREDIENSER”

SLIK GJØR DU DET

- Knekk av toppene slik at du enten kan bruke de som garnityr i suppa eller til en annen rett. Knekk også av den nederste, trevlete biten. Skyll og eventuelt skrell.

- Ha aspargesen i en kjele og hell over ca. 70/30 fordeling av kyllingkraft/fløte til det akkurat dekker. Kokes mørt.

- Om du skal ha toppene som garnityr så forveller du disse kjapt. Det vil si at du har de i saltet kokende vann i noen få minutter, så rett over i isvann for å stanse prosessen og beholde den fine fargen.

- Stek opp litt crispy bacon.

- Sil av aspargesen, men spar på væsken. Ha aspargesen i en blender og kjør fint, spe med væsken til du har fått en fin suppe-tekstur.

- Noen siler av slike supper, men jeg liker at det er litt småbiter i den. Ha den tilbake i en kjele og smak til med salt, pepper og litt sitron.

- Ha litt melk i en liten bolle og skum opp med stavmikser.

- Hell suppa over i passende skåler, legg i et par skiver bacon og en spiseskje med melkeskum. Ha også i aspargestoppene om du har de. Velbekomme.

Print Friendly