Skalldyr er sjukt digg, og som i så mange andre tilfeller starter det ofte også her med en god kraft. Skalldyrkraften er kjapp, enkel og perfekt å lage dagen etter et bedre rekemåltid. Fins det egentlig noe bedre å bruke tiden sin på enn noen timer på kjøkkenet, med litt god gammal Television snurrende på vinyl i bakgrunnen?

”INGREDIENSER”

SLIK GJØR DU DET

- Skyll og grovhakk alle grønnsakene. Finn frem den største kjelen du har og hell i litt olje. Fres alt skallet mens du knuser det lett. Ha i grønnsakene og la dette surre med i noen minutter.

- Bland inn noen spiseskjeer med tomatpurè og hell over hvitvin og vann til det dekker og litt til. Ha i litt hel pepper samt litt sjerneanis. Sammen med fenikkelen gir dette en nydelig liten smak av lakris, men hvis dette ikke er ønskelig så er det bare å sløyfe disse to ingrediensene. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter mens du jevnlig fjerner skummet som legger seg i overflaten.

- Sil av kraften, ha den tilbake i kjelen og la den småputre i en halvtimes tid til for å konsentrere smaken noe. Avkjøl og frys den i passende porsjoner. Overrask kjæresten med en nydelig skalldyrsuppe litt senere i uken.

Print Friendly